Imieniny obchodzą

Dzisiaj 2010-07-30:
Abdon, Julia, Julita, Ludmiła, Maryna, Ubysław
Jutro 2010-07-31:
Beatus, Demokryt, Emilian, Ernesta, Ernestyna, Helena, Ignacy, Iga, Ignacja, Żegota, Justyn, Ludomir
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
W dół Strona: 1
TEMAT: Datapol NTFS4Dos 1.4
5 mies. temu #5
Datapol NTFS4Dos 1.4 Drukuj tę stronę Kliknij, jeśli chcesz utworzyć dokument PDF z tego wątku (otwiera nowe okno).
Zainstalowałem Cichy Boot Disk w DOS-ie ładuje FarStoneDriveClone (Waga: 780 KB) - wszystko pięknie tylko, że wiesza się przy wczytaniu drivera myszki. CIchy Boot Disk posiada program Datapol NTFS4Dos 1.4 [program podmonowujący partycje NTFS (w trybie odczyt/zapis!)]. Mam pytanie skąd można znaleść podobne programy? Albo ten, tylko żeby mi wyświetlało DriveClone'a?

-- Dodane mniej niż minutę temu --

Kupiłem nową myszkę którą podłaczam do wejścia USB. Może dlatego w DOSIE jej nie wykrywa?

-- Dodane mniej niż minutę temu --

Czy możliwe będzie korzystanie z dwóch myszek na jednym komputerze? Po prostu dokupię drugą na zwykły port?
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. Góra
Koper
Oklaski: 0
Żółtodziub
graph
4 mies., 4 tygodni(e) temu #6
O:Datapol NTFS4Dos 1.4 Drukuj tę stronę Kliknij, jeśli chcesz utworzyć dokument PDF z tego wątku (otwiera nowe okno).
Witam,

Generalnie, DOSowe sterowniki myszy nie obsługują USB. Jednak możesz sprawdzić, czy w Twoim BIOSie nie ma opcji 'Legacy USB' lub podobnej, co może pomóc. Możesz ponadto nacisnąć F8 (na ekranie menu) i uruchomić Cichy BootDisk krok po kroku i nie ładować sterownika myszy (powinieneś poradzić sobie bez niej . Możesz też spróbować użyć sterowników OHCI lub UHCI, które mogą podczytać myszkę USB (patrz załącznik).

Inne programy do podmontowania partycji NTFS to np: NTFS Dos 3.02. NTFS Dos Pro 5.0. Paragon Mount Everything 3.0.

Dwie myszki działać będą bez problemu pod Windą, natomiast jak wiesza się w DOSie przy myszy USB, to wydaje mi się, że podłączenie drugiej na PS/2 nie rozwiąże problemu (ale nie testowałem tego).

Nie wiem, co masz na myśli pisząc "tylko żeby mi wyświetlało DriveClone'a?"

pozdrawiam
Cichy
Plik załącznika:
Nazwa pliku: usbmice.zip
Wielkość pliku: 78252
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. Góra
Cichy
Admin / Ekspert
graph
Cichy
4 mies., 4 tygodni(e) temu #7
O:Datapol NTFS4Dos 1.4 Drukuj tę stronę Kliknij, jeśli chcesz utworzyć dokument PDF z tego wątku (otwiera nowe okno).
Dzięki CIchy
Koper
Żółtodziub
graph
4 mies., 3 tygodni(e) temu #8
Już rozwiązałem mój problem. O to jak zrobić kopię systemu windows:

- Uruchamiamy CICHY BOOT DISK z poziomu BIOS-u;
- Wciskamy Datapol NTFS4Dos
- Uruchamiamy Farstone Driveclone (do ściągnięcia tutaj: h**p://hotfile.com/dl/32091113/183122b/Clone.EXE.html)
- Pamietajmy by mieć myszkę pod zwykły port
Koper
Żółtodziub
graph
Do góry Strona: 1
Pobierz nagłówki ostatnich postów.